top of page

 

 

Is dit slecht voor mijn baby?

Echografie is op basis van geluidsgolven en dat is totaal onschadelijk. De techniek werd ontwikkeld in de jaren 50-60 en er is nooit schadelijk effect vastgesteld. Kleurenecho (bloed in kleuren aangeduid) en 3D is op hetzelfde principe gebaseerd en dus ook onschadelijk. Dopler (hartjes laten horen) is niet zonder risico en dat doe ik dus nooit.

 

Vanaf wanneer is het geslacht te zien?

Vanaf 16 weken kan dat bijna altijd met 100% zekerheid gezegd worden. 

Welke sessie moet ik kiezen voor het geslacht?

Dat kan met alle sessies. Rond de 16 weken kan je het kleintje nog volledig zien in beeld. 

Vanaf wanneer kan ik komen?

Vanaf ongeveer 16 weken. Vroeger kan ook al, maar dan zie je alleen maar vruchtwater en eventueel een puntje.

Wat is het beste moment?

Wanneer jij het wil. Kom je rond de 16 weken, dan zie je jouw kleintje nog volledig in beeld. Kom je rond de 25 weken dan zie je duidelijker het kindje in beeld. Het kleintje heeft tegen dan al meer vet ontwikkeld en zo kan je meer detail zien. 

Wat is het verschil tussen 3D en 4D?

4D is een filmpje en 3D is een foto.

Wat is de beste tijd voor een 3D en 4D pretecho?

3D en 4D echografie kan altijd maar is afhankelijk van wat je zelf wilt…
Maar een goede periode hiervoor is ruim genomen tussen de 25+ en 30 weken. 

Wanneer kom je het best ? 

 

Vanaf 15 weken kan het geslacht te zien met een normaal postuur, maar niet altijd. Het scheelt per kindje (ontwikkeling) en per situatie (zicht en ligging), bij overgewicht is de beste tijd (na) 18 weken)


Tot 22 weken is de baby soms nog in zijn geheel op het beeldscherm te zien (afhankelijk van ligging) daarna groeit het kindje uit beeld en concentreren we ons meer op het gezichtje.


Vanaf 23 a 24 weken ontwikkelt je kindje steeds meer lichaamsvet, hierdoor krijgt het gezichtje een eigen vorm, uitdrukkingen zijn beter zichtbaar en gelijkenissen ontstaan, kom je eerder dan zal het kindje iets magerder zijn, kom je later dan zal het kindje voller zijn.


26 tm 28 weken is de beste gemiddelde 3D & 4D periode voor de meeste vrouwen, afhankelijk van ligging en zicht dan (placenta voor -> kom eerder, vol figuur -> kom later).


 30+ weken en daarna..  is het afhankelijk van de ligging van de baby en zicht in de buik (ligging placenta en hoeveelheid vruchtwater) nog mogelijk om het gezichtje goed in beeld te brengen. Na die tijd neemt per week de slagingskans af en word het lastiger doordat de ruimte in de baarmoeder kleiner is geworden omdat het kindje groeit, hierdoor kunnen we niet altijd (heel) het gezichtje meer in beeld brengen maar soms slechts detail (het is pas echt niet meer mogelijk als het kindje helemaal is ingedaald).

bottom of page